Piața americană a muncii se arată dinamică

34913493

Alte date favorabile sosesc de pe piața americană a muncii. O doamnă analist vorbește despre o constituție robustă a acesteia. Iar acest lucru este hrană pentru banca centrală americană, care în acest an dorește să majoreze dobânda de referință în trei etape diferite.

La sfârșitul anului trecut surprinzător de puțini americani au apelat la ajutorul de șomaj. Acest lucru a fost făcut în săptămâna cu Revelionul de către 235.000 de cetățeni americani și astfel cu 28.000 mai puțini ca și în săptămâna precedentă. Economiștii se așteptau la 260.000. În total cifra ajustată în fața efectelor sezoniere se ridică la nivelul din luna noiembrie, când a fost atins cel mai scăzut nivel din 1973 și până în prezent, 233.000 de persoane fără un loc de muncă.

În total companiile americane au creat în luna decembrie ceva mai puține locuri de muncă decât era de așteptat. Au fost create 153.000 de joburi noi, după cum declară agenția de ocupare a forței de muncă, ADP, citând date din sondajele efectuate de firme private. Experții se așteptau la 170.000 de noi joburi. În luna precedentă a existat o creștere cu 215.000 a numărului de locuri de muncă.

În ciuda dezvoltării ceva mai slabe piața americană a muncii prezintă o constituție robustă la finalul anului trecut, spune economistul Helaba, Viola Julien. Piețele se uită cu entuziasm către bilanțul oficial al guvernului american privind piața muncii, care va fi prezentat vineri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Arbeitsmarkt-zeigt-sich-dynamisch-article19482731.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 62