Piața auto din Europa crește puternic

be8f171803c1d56eacb9634e54f17f3f

Marile state UE au înregistrat în luna februarie creșteri procentuale de două cifre pe piața auto. Concernul Volkswagen afectat de acuzațiile din scandalul auto, pierde în continuare teren.

Piața auto din Europa ia tot mai mult avânt. Mulțumită ratelor de creștere de două cifre înregistrate în țări precum Italia, Franța, Spania sau Germania, la nivelul întregii Uniuni Europene vânzările au crescut cu 14,3% în luna februarie, după cum anunță asociația industrială ACEA.

Astfel că vânzările au crescut pentru a 30-a lună consecutiv. În primele două luni ale anului creșterea a ajuns la 10,1%.

În Italia înmatriculările de automobile noi au crescut în luna februarie în comparație anuală cu 27,3%, în Franța s-a înregistrat un plus de 13%. Chiar și Spania a înregistrat o creștere spectaculoasă, de 12,6 procente, urmată de Germania, cu 12%.

Printre producătorii germani s-a remarcat Volksawgen care a pierdut din nou din cota sa piață datorită scandalului privind manipularea emisiilor de noxe. Cei de la Wolfsburg au trebuit să se mulțumească în luna februarie cu un plus al vânzărilor de 8 procente. Automobilele personale din marca Volkswagen s-au remarcat printr-o creștere a vânzărilor cu 4,4%.

Cel mai bine au crescut cei de la Daimler, care au înregistrat ce 21,5% mai multe vânzări față de aceeași lună a anului precedent. BMW a vândut cu 13,9% mai multe mașini.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Europas-Automarkt-waechst-deutlich-article17234466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 21