Piaţa auto din UE îşi continuă recuperarea

_77647813_hi023864619

Piaţa auto din UE îşi continuă recuperarea
Înmatriculările de autoturisme noi din Uniunea Europeană au arătat semne persistente de redresare în iulie și august, potrivit cifrelor industriale.
Vânzările de mașini noi au fost cu 5,6% mai mari în luna iulie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, iar 2,1% in august, anunţă Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) . Franța a fost singura piață care s-a contractat în luna iulie, cu vânzări în scădere cu 4,3%.

Dar, în luna august, chiar şi Germania, liderul pieţei UE, a înregistrat vânzări scăzute cu 0,4% față de aceeași lună a anului trecut. În general, vânzările au crescut cu 6% în primele opt luni ale anului, a declarat ACEA, “continuând trendul ascendent, care a început în urmă cu 12 luni”. Ceea ce echivaleaza cu 8, 336,159 inmatricularile de masini noi pe parcursul perioadei.

Grup VW, care cuprinde Volkswagen, Audi, Seat și Skoda, a ajuns lider, reprezentând 25,4% din totalul vânzărilor între ianuarie-august. În al doilea rând, grupul PSA, cuprinzând Peugeot și Citroen, a realizat o cotă de piață de 11,1% în aceeași perioadă, cu vânzări în creștere cu 3,9%. Vânzările Renault au crescut cu 15,3% în aceeași perioadă, iar cota sa de piață a crescut de la 8,6% , la 9,4%.

Vanzarile Dacia, brandul low-cost românesc, au vrescut cu 20,8% în luna iulie, înainte de a scădea din nou la 2,7% în luna august. Producătorii europeni de automobile au avut de suferit în timpul crizei financiare mondiale, astfel că aproape toate cheltuielile de consum s-au evaporat . Cu toate acestea, în ultimul an, industria a început să recupereze.
http://www.bbc.com/news/business-29243178

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 56