Piața auto europeană crește

caprivi

Pentru industria auto europeană totul merge foarte bine în prezent. Vânzările au crescut puternic în luna septembrie. În special mărcile germane de lux prezintă rate de creștere impresionante.

Piața auto europeană s-a arătat în continuare robustă și în luna setepmbrie. În Uniunea Europeană au fost înmatriculate 1,45 milioane de automobile, anunță asociația de specialitate ACEA la Bruxelles. Ceea ce reprezintă o creștere de 7,2% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Toate piețele mari din Europa au contribuit la creștere, se mai arată în statistici. Italia și Spania au beneficiat de cifre de creștere de zeci de procente după ce s-a depășit slăbiciunea de conjunctură resimțită în ultimii ani. În Germania creșterea a fost de 9,4%. În Franța surplusul a fost doar unul modest, de 2,5%.

Printre constructorii auto germani Volkswagen a pierdut în continuare cotă de piață. Concernul a reușit să înregistreze cu 5,2% mai multe înmatriculări, datorită subsidiarelor Audi și Skoda, însă marca de bază, VW, a crescut sub media pieței, cu doar 3,3%. Cota de piață a concernului s-a diminuat în ultimul an de la 24,9% la 23,8%.

Mai bine de atât a mers în luna septembrie pentru cei de la BMW și Daimler. BMW a crescut prin marca sa de bază cu 10,5%, în timp ce Daimler a înregistrat o creștere de 17,9% a mărcii Mercedes-Benz. Subsidiara germană a General Motors, Opel, împreună cu compania-soră britanică, Vauxhall, au înregistrat o creștere cumulată de 3,9 procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Europas-Automarkt-waechst-article18856971.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6