Piața auto europeană se arată robustă

54378949

Europa rămâne un loc bun pentru producătorii auto. Chiar și în luna iunie s-a manifestat o creștere în vânzările de automobile, însă într-o formă mai slabă. Din cadru iese Marea Britanie.

Piața auto europeană crește în continuare, chiar dacă într-un ritm mai slab. În luna iunie în UE precum și în Islanda, Norvegia și Elveția s-au vândut în total 1,5 milioane de automobile, o creștere de 6,5%, după cum anunță asociația producătorilor, ACEA. Astfel că rata de creștere este ceva mai slabă decât cea din luna precedentă. În prima jumătate a anului s-au vândut cu 9,1% mai multe automobile decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Robustă a fost în iunie și cererea pentru automobile premium ale producătorilor germani BMW și Daimler, care au crescut ambele cu 16%. Volkswagen a pierdut cotă importantă de piață după scandalul emisiilor. Vânzările au crescut la nivelul concernului cu doar un procent și nu a putut ține pasul cu piața.

Coreenii și japonezii au crescut toți cu rate de două cifre, în timp ce imaginea pentru francezi este oarecum confuză: în timp ce cererea pentru automobile de la Renault a crescut cu aproape 20%, Peugeot Citroen a înregistrat o mică pierdere.

Printre țările importatoare de automobile cel mai mare pierzător a fost Marea Britanie. Acolo cifrele vânzărilor au cedat 0,8%. Cu toate acestea, efectul Brexit se poate face simțit doar parțial, pentru că rezultatul acestuia a venit în ultima parte a lunii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Europas-Automarkt-zeigt-sich-robust-article18200391.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 47