Piața de biciclete electrice are vânt din spate

Ciclismul este popular. Bicicletele sunt un mijloc de transport rapid și flexibil – eficient din punct de vedere al costurilor și prietenos cu mediul înconjurător. Nemții dețin în medie 2,4 biciclete pe cap de locuitor și 82% dintre ei susțin că sunt bicicliști activi. Bicicletele și utilizarea lor este variată, iar gama de modele de pe piață se extinde continuu: în epoca recentă piața a început să ofere biciclete electrice, care reprezintă actualul motor al pieței de bicilete. Jumătate dintre clienții potențiali sunt interesați să cumpere o bicicletă cu motor electric, în timp ce o treime dintre el vor opta imediat pentru o bicicletă de tip pedelec. Pentru Bosch eBike Systems, lider de piață în segmentul eBike-urilor Premium, un lucru este clar: în privința cifrelor vânzărilor, bicicletele electrice vor avea o cotă de piață de 30% în decurs de câțiva ani.

Bicicletele electrice arată că electromobilitatea nu prezintă nici un fel de probleme în zilele noastre. Potrivit celor mai recente estimări emise de Asociația Germană pentru Biciclete (ZIV), vânzările de pedelec au depășit pragul de 560.000 de unități în anul 2016, o creștere de cinci procente în comparație cu anul precedent. Acest lucru înseamnă în prezent că există peste trei milioane de pedelecs pe drumurile germane. Claus Fleischer, directorul Bosch eBike Systems Product Division, explică faptul că tot mai mult bicicletele electrice se dezvoltă într-o parte integrantă a electromobilității. În 2015 au fost vândute în Europa aproximativ 1,7 milioane de biciclete electrice. Previziunile pe termen lung arată că una din trei biciclete noi vândute în Europa Centrală va avea un motor electric. În anumite țări, precum Belgia sau Olanda, spre exemplu, mai este foarte puțin până se va atinge această cifră.

Ce se află în spatele succesului continuu? Un factor este acela că în termeni sociali bicicletele electrice sunt foarte șic și la modă. Ele sunt elegante, de înaltă calitate în majoritatea cazurilor și oferă un stil de viață deosebit. Astfel că se găsesc tot mai mulți clienți dispuși să investească. În anul 2016 prețul mediu al unei biciclete electrice s-a ridicat la circa 3300 de euro, conform unui studiu efectuat de “e-bike-finder.com”, ceea ce reprezintă o creștere a prețului mediu cu 250 de euro față de anul 2015, o creștere de opt procente. Modelele de oraș costă în medie 3050 de euro, în timp ce prețul mediu pentru eMountainbikes, utilizate în special pentru activități sportive și de recreere este de 3900 euro. Claus Fleischer adaugă că în prezent sunt căutate în special modelele sportive.

https://www.bosch-ebike.com/en/news-and-stories/news/the-ebike-market-has-the-wind-behind-it/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 18