Piața germană a muncii în fața unor noi recorduri

Șomajul din Germania ar putea scădea în 2017 la cel mai redus nivel de la reunificarea țării, estimează cercetătorii de la Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă din Germania. Forța de muncă este tot mai limitată. Riscul ca angajații să își piardă joburile este tot mai redus.

Piața muncii din Germania va stabili mai multe recorduri în acest an, spun cercetătorii. Numărul angajaților ar trebui să crească la un nivel nemaiîntâlnit, arată prognoza Institutului pentru Piața Muncii și Cercetare Profesională (IAB). Creșterea așteptată este cu 670.000 de angajați pentru un total de 44,26 milioane. Numărul șomerilor ar trebui să se situeze într-o estimare prudentă la 2,53 milioane, ceea ce reprezintă cel mai redus nivel de după 1990.

În comparație cu anul trecut media este cu circa 160.000 de șomeri mai redusă. Dezvoltarea pozitivă compensează cererile suplimentare de șomaj depuse de refugiați, spune Enzo Weber, expert al IAB.

Chiar și în cazul oamenilor cu un loc de muncă stabil va exista un record: în anul 2017 vor exista, potrivit prognozei, circa 32,26 milioane de oameni cu un loc de muncă de la care plătesc contribuții la sistemele de asigurări sociale. Acesta este un plus de 760.000 de oameni în comparație cu anul precedent. Este vorba, de asemenea, despre cea mai pronunțată creștere de la reunificarea țării, scriu cercetătorii. În total anul acesta există în Germania mai mulți angajați ca niciodată care contribuie la sistemele de asigurări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutscher-Arbeitsmarkt-vor-neuen-Rekorden-article19762962.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 78