Piața muncii din SUA se dezvoltă dinamic

48390083-1

Piața muncii din SUA se dezvoltă dinamic
Rata șomajului din SUA este mai puțin de 6%. În septembrie aceasta a fost atinsă. Acum, cu toate acestea începe să se pună presiune pe Federal Reserve pentru a renunța la politica banilor ieftini.

Rata șomajului din Statele Unite a scăzut în septembrie la cel mai scăzut nivel de mai bine de șase ani. După cum a anunțat Departamentul Muncii de la Washington, rata șomajului a scăzut luna trecută cu 0,2 puncte procentuale până la 5,9%. Acest nivel a mai fost atins de piața locurilor de muncă din SUA cel mai recent în vara anului 2008, înainte ca criza financiară să escaladeze prin falimentul băncii de investiții Lehmann Brothers.

Economia SUA a oferit în luna septembrie potrivit informațiilor un număr de 248.000 de locuri de muncă suplimentare. Analiștii se așteptau la doar 210.000. Muncitorii au fost, prin urmare, acaparați de sectorul de servicii, asistență medicală și vânzări cu amănuntul. Creșterea numărului de locuri de muncă este mai degrabă dezamăgitoare pentru luna august, cu un număr de doar 180.000 de locuri de muncă create. Șomajul este calculat în SUA pe baza unui sondaj între gospodării, iar pentru totalizarea numărului de locuri disponibile ministerul se bazează pe sondaje în rândul întreprinderilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Arbeitsmarkt-entwickelt-Dynamik-article13719606.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2