Piața obligațiunilor din Rusia se trezește

RTR3ITGV

Piața obligațiunilor din Rusia se trezește
Căutarea intensă de investiții cu randament ridicat este la conducerea investitorilor de luni de zile, iar aceștia caută obligațiuni din sudul Europei. Acum intră și obligațiunile rusești în atenția acestora. Dar acest lucru nu este, de asemenea, lipsit de riscuri în fața unor posibile sancțiuni internaționale.

Cursul sacțiunilor economice împotriva Rusiei este prevăzut și pentru piața obligațiunilor, dar cu toate acestea, cei din Vest nu s-au grăbit să își pună în aplicare amenințările. După luni de reținere au lovit cu succes pe piețele de capital cu Banca Alfa și Sberbank, în luna iunie, două instituții financiare din Rusia. Max Wolman, manager de fond la Aberdeen Asset Management a declarat că cererea pentru obligațiuni este enormă și există un preț pentru orice. Dacă companiile rusești sunt dipuse să ofere randamente ridicate, atunci și hârtiile lor își vor găsi rapid proprietari.

Acest lucru s-a întâmplat luni, când hârtiile de cinci ani ale Sberbank s-au dat printre investitori ca pâinea caldă. Cea mai mare instituție financiară din Rusia a oferit investitorilor 3,35% pentru euro-obligațiuni, ceea ce a reprezentat o primă de 20 de puncte  de  bază comparabile cu dolarii cheltuiți deja de Sberbank pe lucrări. Compania a adunat un miliard de euro, ofertele au scăzut cu până la jumătate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russischer-Bondmarkt-erwacht-article13105016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6