Piața PC-urilor aștepată vremuri roz

imago63405257h

Piața PC-urilor aștepată vremuri roz

Piața calculatoarelor personale a primit multe lovituri si a scăzut masiv în ultimii ani, dar acum se vor schimba anumite lucruri și potrivit cercetătorilor de piață acesta va fi primul an în care este posibil ca piața să arate semne de revenire. Dar atât PC-urile cât și tabletele nu se vor mai vinde la fel de bine ca în vremurile lor de glorie.

Industria PC-urilor va arăta anul acesta în mod iminent o recuperare arată firma de cercetare de piață Gartner. După ani de cifre negative, observatorii de pe piață se așteaptă ca anul acesta să se înregistreze o creștere în volumul de vânzări, dar mai puțin de 1%. Din anul 2016 creșterea ar putea accelera la 3,7%.

Creșterea în piață pentru computere și tablete va rămâne însă relativ slabă, spune analistul Gartner Ranjit Atwal. Anterior vânzările de computere prezentau odată creșteri anuale de două cifre procetual, iar pentru anul curent vânzările de tablete vor crește cu doar 9,5%. Dispozitivele sunt utilizate semnificativ mai mult decât se aștepta inițial, spune Atwal.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dem-PC-stehen-rosige-Zeiten-bevor-article14261086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 78