Piaţa SUA nu este foarte importantă pentru Huawei

_78239349_78239268

Piaţa SUA nu este foarte importantă pentru Huawei

În primul interviu cu șeful firmei de telecomunicații Huawei, după ce SUA a interzis licitarea companiei pentru contracte guvernamentale americane, acesta spune ca grupul va crește chiar și fără piata SUA.

Firmei chineze i s-a interzis să participe la licitații pentru contracte guvernamentale în SUA, din cauza preocupărilor legate de spionaj.

În primul său interviu difuzat, directorul executiv Guo Ping a declarat pentru BBC că interdicția SUA “nu este foarte importantă”. În prima jumătate a anului, veniturile companiei au ajuns la aproape 20 de miliarde de dolari, astfel încât compania este pe cale să depăşeacă profitul pentru anul trecut de 39.4 miliarde de dolari. Mai mult de 65% din veniturile totale provin din întreprinderile din afara Chinei, care se gasesc în peste 150 de țări.

Cu toate acestea, grupul are probleme cu operarea în SUA. Huawei și alte companii de tehnologie din China, cum ar fi ZTE au fost interzise de la licitația pentru contracte guvernamentale din SUA, din cauza suspiciunilor legate de spionajul industrial pentru China.

http://www.bbc.com/news/business-29620442

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 18