PIB-ul Germaniei crește și mai rapid

Guvernul federal german a majorat în luna octombrie prognoza pentru creșterea economică germană. Acum această prognoză pare a fi depășită, iar Ministerul Federal de Finanțe vorbește despre o “redresare economică globală”.

Guvernul federal german prognozează în continuare o creștere a economiei germane în același ritm înregistrat în ultima perioadă, anul acesta fiind așteptată o creștere mai mare decât se aștepta în luna octombrie, de 2,0%. Economia Germaniei se află pe drumul către o redresare economică pronunțată, a declarat Ministerul Finanțelor în raportul lor lunar.

Experții din minister fac referire la creșterea raportată de Biroul Federal de Statistică pentru produsul intern brut, de 0,8% în al treilea trimestru, această fiind apoi revizuită în sus la 0,9% în primul trimestru și 0,6% în al doilea. Dezvoltarea PIB de până acum este peste așteptările guvernului federal, care conduce către o creștere anuală reală de 2,0%, mai subliniază reprezentanții.

De asemenea condițiile macroeconomice favorabile și indicatorii economici lunari ar susține și în lunile următoare creșterea economică. Rezultatele celei mai recente estimări fiscale, care se bazează pe proiecția guvernamentală, reflectă continuarea dezvoltării economice favorabile și generale în Germania.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsches-BIP-waechst-noch-staerker-article20146954.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 58