PIB-ul Japoniei se prăbușește

328A1A00B320BBBB

PIB-ul Japoniei se prăbușește
Japonezii răspund la majorarea TVA-ului și consumă semnificativ mai puțin în al doilea trimestru din anul 2014. Fenomen care are acum un impact asupra creșterii economice. Iar administrația Abe caută acum noi măsuri de stimulare.

Producția economică japoneză a scăzut brusc în al doilea trimestru, ca urmare a creșterii TVA-ului din luna aprilie cum era de așteptat. În special reticența consumatorilor a fost responsabilă pentru declinul anualizat proiectat de 6,8% față de trimestrul anterior. În opinia economiștilor acest lucru va crește presiunea asupra guvernului pentru a lansa noi măsuri de stimulare.

Analiștii au prezis o contracție de 7,1%. Cu toate acestea, datele publicate arată o scădere bruscă, mult mai mare decât era de așteptat în consumul privat. Din moment ce stocurile au crescut și ele în mod semnificativ, acest lucru a alimentat temerile privind recuperarea așteptată a economiei japoneze.

Ca urmare a creșterii TVA-ului de la 5% la 8% de la 1 aprilie, scădere produsului intern brut a fost așteptată pe scară largă. Guvernul este astfel nevoit să identifice noi programe suplimentare de stimulare a economiei. Apoi în cea de-a doua etapă, TVA-ul va fi majorat la 10%, majorare care este programată pentru luna 2015, spun economiștii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japans-BIP-bricht-ein-article13411596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 66