PIC S-A VANDUT

s1.ziareromania.roUN VECIN NOU-PIC S-A VANDUT

                     Încă un hipermarket devine parc logistic. Un grup maltez a cumpărat la lichidare un fost magazin din Oradea.Firma Western Logistics, afiliată grupului maltez Alf Mizzi & sons Ltd, a cumpărat la lichidare spaţiul fostului hipermarket PIC din Oradea în vederea transformării acestuia în parc logistic, au anunţat reprezentanţii PwC România, lichidatorul judiciar al firmei dezvoltate de omul de afaceri Cornel Penescu din Piteşti.

Acesta este un al doilea spaţiu de hipermarket din vestul ţării a cărui destinaţie ar urma să fie schimbată în spaţiu logistic sau de producţie, după ce şi austriecii de la Immofinanz au decis să închidă centrul comercial Armonia din Arad, al cărui principal chiriaş era grupul francez Carrefour, în condiţiile în care vânzările slabe nu justificau menţinerea activităţii comerciale.

„Tranzacţia s-a realizat in contextul unei pieţe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeosebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro. Cumpărătorul a fost găsit prin intermediul reţelei globale a PwC”, a declarat cu privire la vânzarea spaţiului PIC Cristian Răvăşilă, senior manager, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii în cadrul PwC România.

PIC a intrat în faliment în 2012, iar în portofoliul companiei se mai află patru hipermarketuri, la Piteşti, Brăila, Craiova şi Călăraşi, aflate în diverse stadii de valorificare.

Reprezentanţii PwC mai spun că în scurt timp fostul hipermarket PIC de la Oradea va fi reconvertit intr-un spaţiu logistic.  „În acest sens noul proprietar a început deja demersurile de compartimentare şi închiriere, în întregime sau parţial, pentru companii interesate de producţie industrială, stocare şi distribuţie, logistică, dar şi pentru spaţii de birouri”.

Pic S.A. a intrat in procedura de faliment in anul 2012 si mai detine inca patru hipermarketuri, la Pitesti, Braila, Calarasi si Craiova, aflate in diverse stadii procedurale de valorificare.

——————————————————————————————————————————————————————————regular_smile…………………despre vecini noi…………………

Un tigan cumpara un teren de casa langa un medic. Cheama un inginer , un arhitect şi le spune ca vrea sa construiasca o casa identica cu a medicului. Zis si facut. Cand casa a fost gata, tiganul striga de la balcon la medic:
– Doctore, doctore!
– Ce este tigane, spune medicul.
– Ma pot compara cu tine, ca avem aceasi casa!
– Nu, spune medicul, deoarece nu avem si acelaşi mobilier …
Angajeaza tiganul pe cei care au decorat casa medicului si le da ordin sa ii faca mobilierul intocmai ca al medicului. Cand totul a fost gata, tiganul iese la balcon si striga:
-Acum avem si aceasi mobila,deci ma pot compara cu tine!
– Nu, nu vezi ca nu avem aceasi masina, spuse medicul aratand catre Mercedesul sau…
Tiganu’ face comanda de un Mercedes la fel ca al medicului. Iese la balcon si striga:
-Doctore, doctore, sunt mai “bine” decat tine!
– De ce mai tigane, spune medicul.
– Pentru ca avem aceasi casa, aceasi mobila, aceasi masina!
-Asa si? De ce esti mai “bine” decat mine?
– Cum de ce? Eu am vecin un doctor, pe cand tu ai vecin un tigan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =