Pico strânge 24 de milioane de dolari într-o serie de finanțare

Pico Interactive, producătorul de căști VR cu sediul la Beijing, a încheiat cu succes o rundă de finanțare de 167,5 milioane de RMB (24,7 milioane de dolari). Pentru a completa acest anunț, Pico a anunțat a doua ediție a căștii lor independente pe nume Goblin, numită G2.

Finanțarea Pico Interactive a fost condusă de GF Qianhe și GFG Xinde Investment, cu participare suplimentară din partea Jufeng S&T Venture Investment și alții. Pico va continua să se concentreze pe tehnologii pentru senzori 3D (TOF) și tehnologii AR în viitorul apropiat, a declarat CEO-ul Henry Zhou. În viitor, Pico speră să devină o companie de vedere artificială prin ajutorul produselor și tehnologiilor VR + AR + TOF.

Prima cască standalone de la Pico a fost modelul Neo DK, care a fost lansat prima dată în 2016 pe baza platformei Qualcomm Snapdragon 820. Compania a prezentat mai târziu Pico Goblin în vara anului trecut, ce se bazează pe Spandragon 802, care include și un controler 3DOF. Pe la finalul anului 2017, compania a alansat Pic Neo atât cu urmărire 6DOF pentru cap cât și controlere 6DOF, ce funcționează pe bază de ultrasunete.

Colaborând cu HTC, Pico oferă atât acces în magazinul de aplicații atât din prisma propriului Pico Store, cât și a multiplatformei HTC Vive Wave, pe baza Viveport mobile store. Acum compania a anunțat ultima versiune a căștii Goblin, care include o rezoluție mai ridicată a display-ului și greutate redusă per total în comparație cu predecesorul său din 2017.

https://www.roadtovr.com/pico-raises-24m-series-funding-round-goblin-2-standalone-headset-announced/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14