Piëch își vinde pachetul de acțiuni

Fostul conducător al concernului VW, Ferdinand Piëch, va vinde pachetul său de acțiuni la societatea holding Porsche SE. Cota sa merge către membrii familiilor Piëch și Porsche. Piëch nu va rămâne, cu toate acestea, cu mâinile goale.

Plecarea lui Ferdinand Piëch din concernul Volkswagen, prevăzută deja de luni de zile, este un lucru sigur. Mai rămâne doar să fie semnate contractele prin care fundațiile private aflate sub influența lui Ferdinand Piëch vor ceda acțiunile de bază ale Porsche Automobil Holding SE către alți membri ai familiilor Porsche și Piëch, anunță holdingul, care deține mare parte din acțiunile de bază ale Volkswagen.

Această tranzacție trebuie aprobată de consiliul de supraveghere financiară și autoritățile concurențiale din mai multe țări. Ferdinand Piëch va mai rămâne parțial implicat în Porsche SE prin intermediul fundației private Ferdinand-Karl-Beta. Până acum Piëch a deținut 14,7% din holding, care deține la rândul său majoritatea drepturilor de vot în cadrul constructorului auto Volkswagen.

În weekend a devenit deja evident că negocierile privind vânzarea acțiunilor Porsche au ajuns la o concluzie. “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” a raportat că este de așteptat ca o decizie să apară săptămâna viitoare, înainte de Sărbătorile de Paști. Bild am Sonntag spune, citând informații din cercuri apropiate, că preluarea pachetului în valoare de 1,1 miliarde de euro de către restul membrilor familiilor Piëch și Porsche ar putea fi finalizată cu ocazia adunării generale de pe data de 30 mai ce va avea loc la Stuttgart. Porsche SE deține 52,2% din acțiunile de bază ale Volkswagen.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Piech-verkauft-sein-Aktienpaket-article19778458.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 30