Piëch pariază împotriva automobilelor electrice

Gigantul industriei germane, Volkswagen, este un obiectiv de preluat pentru investitorii din China, iar nepotul Porsche, Ernst Piëch, crede că acest lucru este posibil. Aceștia au deja miliarde de dolari pe care îi pot folosi pentru a cumpăra compania, spune urmașul în vârstă de 87 de ani al inventatorului Beetle și fost co-proprietar al VW.

El este uimit de beneficiile economice ale unui sistem național semi-capitalist. Iar cu privire la strategia actuală de la VW pentru majorarea volumelor de mașini electrice, fratele mai bătrân al fostului patriarh Ferdinand Piëch crede că „ceea ce iese din duzele de încărcare este mai murdar decât ceea ce iese din eșapament”.

Chiar mulți susținători ai electromobilității afirmă tot mai des că bilanțul ecologic poate fi pozitiv doar dacă aceste vehicule vor fi alimentate cu energie electrică ce provine din surse regenerabile și nu din centrale atomice sau pe bază de cărbune.

Ernst Piëch optează în schimb pentru o gestionare mai bună a traficului pe distanțe scurte și pe căi ferate. El consideră că avem nevoie de soluții inovatoare. Mașina, așa cum o știm, a ajuns la final. Nu mai putem produce în continuare asemenea enormități, mai adaugă acesta. El consideră că până și automobilele ce rulează pe hidrogen au șanse mai mari la un viitor strălucit decât cele electrice. Ultimii ani de la VW fixați pe atingerea obiectivului de a deveni cel mai mare producător de automobile din lume, au condus compania pe căi greșite, critică Piëch. Acesta nu este un obiectiv real, este doar o iluzie. Iar scandalul emisiilor este doar o consecință a acestor ambiții orbești. Criticii văd goana disperată după cotă de piață în SUA ca o posibilă cauză a manipulărilor emisiilor.

http://www.focus.de/finanzen/news/ernst-piech-porsche-enkel-wettert-gegen-e-autos_id_6372758.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 24