Piëch vrea aparent să își vândă acțiunile la VW

Patriarhul Ferdinand Piëch, planifică aparent să se despartă definitiv de concernul VW. El negociază cu familia proprietară Porsche despre vânzarea acțiunilor sale. O tranzacție care valorează peste un miliard de euro.

Acționar majoritar la VW și partriarh al companiei, Ferdinand Piëch se gândește în prezent să își vândă acțiunile ce le deține la constructorul auto. După cum a anunțat holdingul Porsche PSE, în calitate de acționar majoritar la Volkswagen, familiile Porsche și Piëch desfășoară negocieri corespunzătoare privind transferul unei ponderi semnificative din acțiunile deținute.

Anterior cei de la Spiegel au raportat despre o posibilă despărțire completă a lui Piëch de Volkswagen. Potrivit publicației ar fi vorba despre 14,7% din acțiunile de bază, pe care fostul director din consiliul de administrație le mai deține încă la Porsche. Pachetul de acțiuni ar valora circa un miliard de euro.

Porsche SE deține 52% din drepturile de vot din cadrul concernului VW. Prin această preluare a acțiunilor de bază ale patriarhului Ferdinand Piëch familiile vor să împiedice, în special situația în care un investitor străin ar intra în posesia dreptului de vot.

Ferdinand Piëch, în vârstă de 79 de ani, a fost timp de ani de zile președinte al consiliului de supraveghere și este considerat cel mai puternic om din concernul Volkswagen. El s-a retras după o luptă internă cu fostul director executiv de la VW, Martin Winterkorn. În cadrul scandalului privind emisiile, acesta din urmă s-a retras de asemenea din companie, la îndemnul familiilor Porsche și Piëch.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Piech-will-offenbar-VW-Anteile-verkaufen-article19752058.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 44 =