Pierdere trimestrială record pentru Petrobras

_88887522_gettyimages-180124083

Compania petrolieră de stat Petrobras din Brazilia, care este în centrul unui scandal masiv de corupție, a raportat cea mai mare pierdere din istoria trimestriala din cauza săderii prețului la petrol. Pierderea netă a companiei petrolieră de stat se lărgește la 36.9 miliarde de reali ( 10.2 miliarde de dolari), în perioada octombrie- decembrie. Compania a trebuit să scadă miliarde de dolari în active, cum ar fi câmpurile petroliere și instalații de foraj după ce prețurile țițeiului au scăzut cu mai mult de 40%.

Acţiunile Petrobras au scăzut cu aproape 6%. Directorul executiv al companiei a declarat la o conferință de presă, că 2015 a fost “un an extrem de dificil pentru industria petrolieră”.

Brazilia este, de asemenea, împotmolită în cea mai gravă recesiune din ultimul secol, ceea ce a condus la o cerere slabă pentru produsele sale de carburant. Pentru a menține finanțele, societatea a redus drastic cheltuielile și planurile de investiții. Petrobras este, de asemenea, în căutarea de a vinde o parte din activele sale, în scopul de a obtine mai mult de 14 miliarde de dolari.

http://www.bbc.com/news/business-35868391

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =