Pierderea BP dezamăgește acționarii

IMG_1291

În urmă cu un an BP a șocat lumea cu o pierdere de miliarde de dolari pentru anul comercial 2015. Anul trecut pierderea este semnificativ mai mică, dar este în continuare o pierdere și nu profit. Pe burse această veste nu a prins deloc bine.

Marți acțiunile BP au fost așteptate cu reduceri de peste două procente. Ele s-au descurcat astfel semnificativ mai rău decât restul pieței, care a reușit să înregistreze câștiguri relativ reduse. Comercianții au avut un motiv serios pentru care s-au ferit de titlurile concernului petrolier britanic.

BP a înregistrat în anul 2016 a doua pierdere consecutivă. Cu toate acestea, suma totală pierdută a ajuns la costul de înlocuire, o cifră comparabilă cu profitul net al concernelor petroliere americane – de 999 milioane de dolaril – semnificativ mai redusă decât cea de 5,2 miliarde raportată pentru anul 2015.

În trimestrul al patrulea BP a raportat un profit redus, de 72 milioane de dolari. În urmă cu un an în același trimestru concernul înregistrat o pierdere de 2,2 miliarde. Factorul principal al acestei tendințe a fost și rămâne prețul extrem de redus la petrol.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BP-Verlust-enttaeuscht-Anleger-article19691200.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5