Pierderi mari pentru Mediaset-ul lui Berlusconi

În luna aprilie 2016 cele două concerne media europene Mediaset și Vivendi au convenit asupra unui parteneriat în domeniul Pay-TV. În vară s-au certat, iar Vivendi continuă să aibe un efect nefavorabil asupra acțiunilor Mediaset. Italienii prezintă cifrele corespunzătoare.

Televiziunea italiană Mediaset a înregistrat anul trecut o pierdere substanțială datorită costurilor ridicate pentru cooperarea eșuată cu Vivendi. Mediaset a estimat pierderea din 2016 la 295 de milioane de euro. Anul anterior televiziunea controlată de familia fostului premier Silvio Berlusconi a înregistrat un profit de 3,8 milioane de euro.

În total costurile speciale și alte pierderi din acest parteneriat cu concernul francez au însumat 341 milioane de euro, spun cei de la Mediaset. Vânzările au crescut pentru companie, potrivit declarațiilor la 3,67 miliarde de la 3,53 miliarde de euro. Anul curent compania intenționează să obțină din nou profit.

În luna aprilie 2016 ambele companii au convenit să demareze un parteneriat în domeniul Pay-TV, pentru a reduce din influența unor concurenți tot mai puternici, precum Netflix. În vară însă Vivendi a renunțat la acord ca urmare a evoluției extrem de slabe a afacerilor Pay-TV de la Mediaset, iar de atunci a început să obțină o cotă tot mai mare din acțiunile italienilor. În prezent francezii dețin 30% din Mediaset. Holdingul familial al lui Berlusconi, care deține fix 40% din televiziune, acuză Vivendi că vrea să preia forțat compania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berlusconis-Mediaset-rutscht-tief-ins-Minus-article19800220.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63