Piețele bursiere cresc pe speranța unui acord al Greciei

_83777523_83777522

Piețele bursiere cresc pe speranța unui acord al Greciei

Piețele bursiere au crescut pe speranța că un acord ar putea fi în cele din urmă convenit între Grecia și creditorii săi, după ce Atena a prezentat noi propuneri pentru a încerca și pentru a evita incapacitate de plată a datoriile sale.

Piețele de la Paris și Frankfurt au crescut cu 2,7%, în timp ce FTSE 100 din Londra a crescut cu 1,4%. Nikkei din Japonia a închis cu 1,3%. Primul ministru al Greciei, Alexis Tsipras se întâlnește cu creditorii țării în cursul acestei zile.

Dacă un se va ajunge la un acord, Grecia riscă obligația de plată a 1,6 miliarde de euro rambursare a creditului până la sfârșitul lunii iunie. Propunerile prezentate de Atena au fost primite pozitiv de creditorii acesteia: Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană (CE) și de partenerii săi din zona euro.

Creditorii Greciei insistă că Atena este de acord să pună în aplicare reforme economice ample înainte de a debloca 7.2 miliarde de dolari din fonduri de salvare. Guvernul SYRIZA a fost până acum dispus să introducă astfel de reforme. Rezultatul discuțiilor de luni va depinde de faptul dacă noi propuneri din Atena sunt considerate ca un compromis acceptabil.
http://www.bbc.com/news/business-33221446

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =