PILOT FEMEIE? NEIN

  • LufthansaLufthansa câștigă procesul 

O tânără doamnă nu va putea deveni pilot la compania aeriană Lufthansa pentru că este mai scundă cu 3,5 cm. Acest lucru a fost decis joi de către tribunalul muncii din Köln. S-a ridicat existența unei posibile discriminări, dar acțiunea a fost respinsă.

 

Dimensiunile minime nu fac diferența doar în cazul unei cariere în modelling ci se pare că și în cazul unui pilot în devenire. O tânără a fost respinsă de către Lufthansa ca ucenic pentru că este cu 3,5 cm mai scundă. Dimensiunile minime corporale ale acestei companii pentru piloții de sex feminim prevăd o înălțime minimă de 1,65 m, după cum este stipulat și în contractul colectiv de muncă. Prin urmare, tânăra nu a primit postul pentru formare profesională.

Pentru că nu a vrut să accepte acest lucru, ea s-a adresat tribunalul muncii din Köln și a cerut despăgubiri. Judecătorii au respins însă cererea, după cum a anunțat purtătoarea de cuvânt a instanței, Katharina Franck. Instanța a identificat o formă indirectă de discriminare. Cu toate acestea, mulți bărbați sau multe femei nu au șanse să aplice pentru o formare în cadrul Lufthansa datorită criteriillor minime corporale. Astfel că, curtea a respins cererea de despăgubire. Femeia a cerut despăgubiri în sumă de 135.000 Euro.

————————————————————————————————————————————————————————————

….-:)…SA ZAMBIM TOTUSI CU PILOTI, BARBATI…………

După decolare căpitanul avionului se adresează pasagerilor:
– Doamnelor şi domnilor, vă vorbeşte căpitanul. Am ajuns la înălţimea corespunzătoare, timpul este favorabil, viteza… O, la dracu!
Pasagerii încremeniţi stau pe locurile lor. După câteva momente căpitanul iar se adresează pasagerilor:
– Vă rog să mă iertaţi, din greşeală am vărsat cafeaua pe mine. Ar trebui să vedeţi cum arată pantalonul în faţă.
La care un pasager:
– Iar al meu în spate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14