Piloții Air France anunță greve

51946325-lay

La scurtă vreme înainte de Campionatul European de Fotbal, Franța se confruntă din nou cu un val de greve. Chiar și în timpul turneului există amenințări cu încetarea activității în traficul pe distanțe scurte. Acum piloții Air France vor merge în grevă. Când sunt de așteptat să apară aceste greve, este încă neclar.

La fix două săptămâni înaintea începerii Campionatului European de Fotbal, în Franța piloții Air France se decid să organizeze greve. Piloții sindicatului SNPL au declarat că nu s-a decis încă momentul exact al organizării grevelor. Protestul este îndreptat împotriva sistemului salarial de la compania aeriană franceză.

Astfel, Franța este amenințată cu alte sistări ale activității. Pentru că deja de multă vreme mai există greve și proteste în masă împotriva reformelor planificate de guvern pe piața muncii. Sindicatele au amenințat deja aici cu acțiuni de protest pe perioada Campionatului European, care debutează pe data de 10 iunie. Cu votul piloților a fost convenită o grevă prelungită, spune un purtător de cuvânt al sindicatului. Prin această acțiune se protestează împotriva inițiativei mediului politic de a reduce costurile de funcționate. Air France nu a dorit să comenteze pe marginea subiectului. În luna aprilie piloții au respins cererile conducerii pentru mai multă flexibilitate și mai program de lucru prelungit.

Chiar și la concurentul Lufthansa se dezvoltă deja o dispută salarială îndelungată, care duce în cele din urmă la noi greve. Discuții pentru aplanarea conflictului dintre piloți și companiile aeriene germane ar trebui să continue până la sfârșitul lunii iulie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-France-Piloten-kuendigen-Streik-an-article17813746.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4