Piloţii europeni vor fi testaţi psihologic

 _81959675_026463181-1

Piloţii europeni vor fi testaţi psihologic

Piloții zborurilor comerciale din Europa ar trebui să fie supuşi unor evaluări psihologice ca parte a formării inițiale, sau înainte de a intra în serviciu, potrivit unor noi recomandari de la Agenția Europeană de Siguranță a Aviație (EASA). De asemenea, EASA spune că trebuie să efectueze teste periodice pentru droguri și alcool, iar cabina de pilotaj nu va mai fi lăsată niciodată cu un singur membru al echipajului.

Anunţul vine după pierderea zborului 9525 Germanwings. Aeronava s-a prăbușit în Alpi, în luna martie, omorând toți cei 144 de pasageri la bord. Accidentul îl acuză pe co-pilotul, Andreas LUBITZ, care deţinea controlul avionului în acel moment.

Dovezile din înregistratoarele de date de zbor sugerează că acesta a prăbușit avionul în mod deliberat. Raportul a fost realizat de un grup de lucru, format din 14 reprezentanți înalţi din companii aeriene, asociații echipajului de zbor, consilieri medicali și autorități.

Se subliniază că, deși cei mai mulţi dintre piloții fac obiectul evaluărilor psihologice ca parte a programelor lor de formare inițială, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Unii pot opera zboruri comerciale fără evaluare.

Raportul spune că în viitor o astfel de testare ar trebui să fie obligatorie pentru toți piloții, iar elementul psihologic de controale medicale regulate ar trebui consolidat. În raport se mai spune că din cauza abuzului de alcool și droguri sănătatea mintală a pilotilor poate fi afectată, precum și capacitatea acestora de a pilota un avion, companiile aeriene ar trebui să fie obligate să introducă teste aleatorii.

http://www.bbc.com/news/business-33564111

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 33