Piloții Lufthansa extind greva

Caprivi

Piloții Lufthansa extind greva

Cei de la Lufthansa zboară din nou în modul grevă. Date fiind cele 13 greve ale piloților, compania aeriană a  putut oferi marți peste jumătate dintre legăturile afectate. Încă nu este clar câte zboruri vor fi anulate miercuri.

În conflictul tarifar de la Lufthansa piloții și-au prelungit greva până miercuri. Astfel că mai multe avioane ale Lufthansa vor rămâne marți și miercuri la sol. Marți va fi vorba de traficul pe distanțe lungi, iar apoi în celelalte zile despre zborurile pe distanțe scurte și medii. Primul val de greve a fost anunțat de sindicatul piloților, Uniunea Cockpit (VC), luni dimineața. Seara a fost anunțată o prelungire până pe miercuri a acestei mișcări de protest. Astfel că presiunea asupra companiei este acum majorată pentru a discuta despre problemele din pensiile piloților și viitoarea structură a companiei.

Pentru luni și marți Lufthansa a fost nevoită să anuleze doar 84 de zboruri pe distanțe lungi, după primul anunță de grevă. Cu ajutorul echipajului voluntar și a piloților de rezervă din management, cea mai mare companie aeriană a Europei vrea să ofere în continuare peste jumătate din zborurile amenințate de grevă. Luni seara au fost însă anulate 84 de zboruri peste ocean cu plecare și sosire la Frankfurt, München sau Düsseldorf.

Lufthansa încearcă să transfere cât de mulți pasageri dintre cei afectați către alte companii aeriene. 90 de zboruri peste ocean precum și șapte transporturi de marfă vor putea cu toate acestea să fie ținute la sol în timpul perioadei de grevă de marți dintre orele 08:00 și 24:00, raportează compania de la Frankfurt.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-Piloten-weiten-Streik-aus-article15883156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 82