Piloții Lufthansa extind greva

52991390

Piloții Lufthansa extind greva

După cum s-a anunțat, piloții Lufthansa paralizează în mare măsură și conexiunile pe distanțe lungi ale grupului. Deja cu o zi înainte aceștia au pichetat conexiunile pe distanțe scurte. Cuvinte moralizatoare vin din partea ministrului transportului Dobrindt.

Piloții Lufthansa și-au extins greva marți dimineața devreme, anunțând boicotarea curselor pe distanțe lungi. De la ora 6:00 până la scurtă vreme înainte de miezul nopții piloții vor renunța la muncă nu doar în cazul curselor pe distanțe scurte și medii, ci și în cazul zborurilor intercontinentale. Un purtător de cuvânt al Lufthansa a lansat orarul special de zbor.

Compania aeriană are în total 1511 zboruri anulate. Aproximativ 166.000 de pasageri sunt afectați. Luni la prânz a fost declanșată greva de 35 de ore pentru zborurile pe distanțe scurte și medii.

În acest conflict al tarifelor este vorba despre pensiile tranzitorii ale aproximativ 5400 de piloți, care vor ajunge la perioada plătită de pensie mai târziu, pentru că așa a decis compania. Uniunea piloților se menține pe poziții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-Piloten-weiten-Streik-aus-article13815776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 43