Pilsner Urquell devine japonez


În berăria cehă de tradiție, Pilsner Urquell, cuvântul îl va avea concernul japonez Asahi. Într-o tranzacție de miliarde concernul berar a preluat dintr-un foc mai mulți producători de bere din Europa de Est.

Preluarea berăriei de tradiție Pilsner Urquell din Cehia este finalizată. Concernul japonez Asahi va prelua puterea de decizie de la Plzen, anunță compania. În anul 1842 a fost produsă prima bere după rețeta de fermentare Pilsner în ceea ce era pe atunci berăria locală a acestui oraș industrial din Boemia de Vest.

Se va continua respectarea culturii tradiționale cehești pentru bere, spune directorul pe Europa de la Asahi, Tom Verhaegen, pentru agenția CTK. Pilsner Urquell și Asahi leagă nu doar respectul de tradiție, ci și pasiunea de inovație, a mai adăugat acesta.

Japonezii au plătit suma de 7,3 miliarde de euro pentru mai multe mărci de bere din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria sau România, care făceau partea anterior din portofoliul SABMIller. Vânzarea a fost o condiție a autorităților europene pentru ca mega-fuziunea dintre AB Inbev și SAB Miller să poată avea loc, formându-se astfel cel mai mare concern din lume din industria berii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Pilsner-Urquell-ist-jetzt-japanisch-article19775200.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 33 =