Pinguinii imperiali vor fi introduşi pe lista speciilor pe cale de dispariţie

emperor-penguinsPinguinii imperiali vor fi introduşi pe lista speciilor pe cale de dispariţie, din cauza încălzirii globale
Pinguinii imperiali sunt pe cale de dispariție, ca urmare a schimbărilor climatice și ar trebui să fie introduşi pe lista speciilor pe cale de dispariție, spun oamenii de stiintă. Publicat în revista Nature Climate Change, studiul a constatat ca doua treimi din coloniile de pinguini imperiali din Antarctica vor dispărea cu cel puțin 50% până la sfârșitul secolului.

Condus de Stephanie Jenouvrier, un biolog de ​​la Institutul Oceanographic Woods Hole (WHOI), în Statele Unite, oamenii de stiinta a declarat că topirea gheţarilor va avea un efect devastator asupra pinguinilor imperiali. În prezent, specia pinguinilor imperiali este luată în considerare pentru includerea în Legea speciilor pe cale de dispariție în SUA. Experții vor studia riscul de dispariție prin dinamica populației la nivel mondial.

Rezultatele au aratat unele populatii de colonii va crește pentru o perioadă scurtă de timp, dar că acest lucru va fi urmată de un declin abrupt. Autorii spun: “Propunem ca pinguinul imperial este pe deplin demn de statutul pe cale de dispariție din cauza schimbărilor climatice, și poate acționa ca un exemplu iconic a unei noi paradigme de conservare la nivel mondial pentru speciile amenințate de schimbările climatice în viitor.”
http://www.ibtimes.co.uk/emperor-penguins-fully-deserving-endangered-status-due-climate-change-1454728

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 7 =