Pinterest cumpără o aplicație de lectură, Instapaper

61810529

Pinterest preia serviciul de lectură Instapaper. Rețeaua socială crede că prin achiziție va putea să își dezvolte propriul sistem de căutare și stocare. Pentru aplicațiea de lecturare este deja a doua preluare într-o perioadă scurtă de timp.

Pinterest își dezvoltă funcțiile sale de căutare și stocare. Pentru asta compania cumpără serviciul de bookmarking Instapaper, informația fiind preluată de pe un blog. Prin aplicația de lecturare utilizatorii pot să gestioneze, să stocheze și să citească mai târziu articolele salvate, uneori chiar și în lipsa unei conexiuni la internet. Detaliile despre tranzacție nu au fost făcute publice.

Instapaper va rămâne o aplicație independentă, în ciuda preluării. Angajații serviciului vor părăsi în cele din urmă biroul lor din New York City și se vor muta la sediul central al firmei Pinterest, din San Francisco, se mai spune în continuare pe blogul Instapaper. Pinterest este utilizat de utilizatorii săi pentru a salva conținut de pe internet pentru a fi citit și studiat la un moment ulterior.

Echipa Pinterest lucrează pe baza unor provocări tehnice unice. Instapaper va profita enorm de know-how-ul angajaților săi, spune Brian Donohue, administrator al serviciului. Pentru Instapaper nu este prima preluare. Deja în anul 2013 compania a trecut prin prima schimbare de proprietar, de la fondatorul său Marco Arment la compania Betaworks.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Pinterest-kauft-Lese-App-Instapaper-article18491266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 10 =