Piraeus Bank trebuie salvată

RTR2AHS6

Testul de stres pentru bănci al BCE certifică nevoia de capital a mai multor instituții financiare grecești. Dar Piraeus Bank nu poate închide singură toate găurile. Astfel că are nevoie de ajutor de stat.

A doua cea mai mare bancă a Greciei, Piraeus Bank nu poate acoperi toate găurile din capital, descoperite prin intermediul testului de stres al celor de la BCE și trebuie să apeleze la fondul de salvare de stat. Mai poate fi adunată suma de 1,34 miliarde de euro, potrivit datelor oferite de bancă la sfârșitul săptămânii. Astfel găurile de capital descoperite cu ocazia testului de stres vor putea fi acoperite.

Potrivit scenariului de stres, banca are nevoie de 4,93 miliarde de euro. 873 de milioane de euro vor putea fi convertiți direct din cedare de creanțe către creditori, restul de 2,72 miliarde de euro vor putea fi strânși doar prin emisiunea de noi acțiuni și obligațiuni convertibile.

Astfel două din băncile relevante pentru sistemul grecesc, pe lângă Piraeus și National Bank of Greece, trebuie susținute cu cel puțin 5,5 miliarde de euro fonduri de la stat.

Băncile grecești sunt puse sub presiune de creditele neprofitabile. Odată cu prăbușirea țării în recesiune în acest an, circa 50% din credite sunt amenințate de eșec. Băncile vor trebui astfel să acorde mult mai puține credite către companii și gospodării.

http://www.teleboerse.de/aktien/Piraeus-Bank-muss-sich-retten-lassen-article16410756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1