Pixel 2 s-ar putea lansat cu un nou super-cip

Google va prezenta în luna octombrie un nou smartphone sub brandul Pixel. Telefoanele cu Android ar trebui să sosească pe piață cu cel mai nou cip de la Qualcomm, o posibilă premieră mondială.

Ofensiva de toamnă a producătorilor de smartphone-uri a început, lucru evidențiat de faptul că Samsung a prezentat modelul Note 8. Alți giganți din domeniu vor urma exemplul în următoarele săptămâni, printre care Sony, LG, Huawei, sau Motorola, dar bineînțeles Apple. Chiar și cei de la Google vor să prezinte dispozitive noi în toamna acestui an, iar între timp s-a precizat și data exactă a evenimentului.

Urmașul duetului marca Pixel, care a primit anul trecut recenzii pozitive și a fost apreciat printre altele pentru camera sa excepțională, va fi prezentat oficial pe data de 5 octombrie. Informația a fost prezentată de celebrul Evan Blass, un “leaker” notoriu, care printre altele dezvăluie pe Twitter secrete din domeniu, de ani de zile, utilizând user-ul său @evleaks.

Pixel 2 sau Pixel 2 XL, așa cum au fost numite până acum aceste dispozitive, vor fi terminale cu tehnologie de ultimă generație. Seria Google Nexus nu a beneficiat însă mereu de cele mai bune caracteristici, însă aveau un preț ceva mai avantajos. Anul trecut cei de la Google și-au depășit propriile limite cu duetul Pixel, aceste terminale produse de HTC au beneficiat de o echipare de top. Acest lucru s-a reflectat și în preț, modelul cu ecran mai mic a costat cel puțin 760 de euro, iar cel mare 900.

Urmașul va fi produs, spun zvonurile, de către HTC și LG, în timp ce versiunea cu ecran mai mare va fi asamblată exclusiv de cei de la LG. Este oare adevărat? Cine știe… dar LG a mai construit și alte dispozitive pentru cei de la Google, cel mai recent modelul Nexus 5X. Pixel 2 ar urma să aibe un display cu diagonala de 5 inch, iar Pixel 2 XL unul de 6 inch. Cel puțin la fel de interesantă precum numărul de precomenzi este echiparea hardware: ambele terminale vor fi propulsate de noul cip de la Qualcomm, Snapdragon 836, o evoluție față de Snapdragon 835, care este deja inclus în actualele modele de top și este considerat, pe lângă Exynos 8895 de la Samsung, cel mai bun procesor de pe piață.

http://www.n-tv.de/technik/Kommt-das-P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5