Planul Apple îi șochează pe investitorii Dialog

 

Ce se întâmplă dacă clientul principal al unei companii alege să accepte și alte oferte? Un raport de presă din îndepărtat Japonie provoacă multă nesiguranță printre investitorii indicelui german TecDAX. Acțiunile furnizorului Apple pe nume Dialog Semiconductor au scăzut masiv.

Dezvoltatorul de cipuri pe nume Dialog Semiconductor, listat în indicele bursier german TecDAX va avea parte de vremuri tulburi. Potrivit unui raport al ziarului economic japonez Nikkei, gigantul american Apple ar putea să își retragă afacerile, dacă va decide să producă singur cipuri similare. Apple este de departe cel mai important client pentru Dialog Semiconductor.

Compania nu vede relațiile sale comerciale pe termen scurt cu Apple ca fiind afectate de intenția concernului tehnologic american de a produce propiile cipuri. Dialog nu are nici un motiv să pună la îndoială afacerile cu Apple pentru anul următor, a declarat compania cu capital germano-britanic.

Directorul executiv de la Dialog, Jalal bagherli, a subliniat în cadrul unei conferințe telefonice că în anul 2018 nu va exista nici un depreciere a relațiilor. În prezent nu sunt prevăzute nici un fel de schimbări în relația cu Apple, a mai adăugat acesta. Pentru anul 2019, Bagherli a îndrăznit să precizeze că nu a făcut deocamdată nici o prognoză.

Ziarul japonez a raportat săptămâna trecută, citând informații oferite de insideri că Apple vrea ca pe viitor să producă în fabrici proprii tot mai multe componente din dispozitivele sale electronice. Îngrijorarea provocată a determinat scăderea cursului pentru acțiunile companiei, care au pierdut într-o singură zi de tranzacționare până la 22% din valoare.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-Plan-schockiert-Dialog-Anleger-article20165436.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 2