Planul Indiei pentru o conversie la EV în 2030 mai trebuie să aștepte

Indian traffic [Image: Flickr user Peter Eich]

Acum doi ani guvernul Indiei a propus un obiectiv remarcabil dar și foarte ambițios: fiecare vehicul nou care ajunge pe șosele să fie electric începând cu 2030. Planul a fost pe scurt un răspuns la unele din cele mai ridicate nivele de poluare periculoasă din lume, ce se regăsesc în orașele indiene, mai ridicate în multe cazuri și decât legendarul aer dăunător din orașele chineze.

A doua cea mai populată țară a lumii are planuri pentru sprijinirea acestui obiectiv prin parteneriate private și corporaționale și prime din partea statului. Dar acum, acest obiectiv ar putea fi modificat, întârziat sau amânat semnificativ. Un raport recent publicat în Nikkei Asian Review a sugerat că guvernul a ajuns la concluzia că este nevoie de un obiectiv mult mai realist, cum ar fi ca 30% din noile vânzări să fie reprezentate de automobile electrice în 2030.

Mahindra e2o Plus

În circa două sau trei săptămâni, ministrul energiei din țară, R.K. Singh, este de așteptat să prezinte politicile și regulamentele sale pentru utilități electrice și furnizori de stații de încărcare pentru automobile electrice. Singh a declarat că trebuie să se asigure că până în 2030 va exista o pondere de 30% din toate vehiculele de pe șosele care să circule pe bază de electricitate, remarcând faptul că acest procentaj va ajuta la obținerea unui viitor mai strălucit pentru nepoții țării sale.

https://www.greencarreports.com/news/1115698_india-plan-for-converting-to-electric-cars-by-2030-may-get-trimmed-a-lot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 7