Planul OTL de modernizare a tramvaielor vechi Tatra

8tatra-650x435

Societatea de transport in comun OTL, are un plan , care daca va functiona ar scuti societatea de achizitionarea altor tramvaie noi, care unul cel mai ieftin ar costa cel putin 1 milion de euro.

Mizand pe modernizarea celor vechi pe care le detine, cam in jur de 30-40, OTL a inceput deja lucrarile alături de specialişti din domeniu, la un prototip de tramvai Tatra care va fi modernizat prin înlocuirea geamurilor, uşilor, renovarea carcasei, a interiorului şi introducerea climatizării.

Daca prototipul va avea succes, OTL va face acelasi lucru si cu restul tramvaielor vechi. La ora actuala, societatea detine 10 vehicule Siemens moderne, restul flotei fiind format din garnituri Tatra, de diferite modele, vechi de 35-40 de ani.

Prototipul va costa între 150.000 şi 200.000 euro. “Dacă prototipul va fi reuşit vom organiza o licitaţie pentru modernizarea altor tramvaie din parcul nostru. Ar trebui să modernizăm cam 30-40, iar investiţia este o prioritate. Acum luptăm pentru supravieţuire cu aceste tramvaie vechi”, a declarat dirctorul OTL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 6 =