Plățile mobile nu sunt atât de apreciate

30e27c81cd3baa3a7dca2ba04aaf1c03

Vor mai exista peste zece ani bancnote sau monede? Alternative tehnice există de multă vreme. Mulți germani plătesc însă mai degrabă cu bani cash. Motivul este faptul că majoritatea nu au prea multă încredere în noile sisteme.

Germania discută despre o limită superioară în cazul plăților cu cash, dar există deja de multă vreme alternative precum plățile mobile prin intermediul smartphone-ului sau a ceasurilor inteligente, majoritatea cetățenilor Republicii Federale preferă metodele clasice de plată. Doar fiecare al treilea german pleferă să plătească fără numerar, conform unui sondaj reprezentativ al companiei de audit economic, PWC.

Cu toate acestea, tendința se arată ușor pozitivă în cazul plăților wireless prin tehnologie NFC. În cazul sondajului precedent, efectuat cu peste jumătate de an în urmă, doar 25% din cei intervievați au specificat că plătesc prin metode wireless, poate pentru un bilet de avion sau de tren, ori la cazarea într-un hotel. Wireless înseamnă că, clientul nu trebuie să își introducă cardul într-un dispozitiv electronic, ci doar trebuie să îl apropie de un aparat special. În cazul sumelor mici nu este necesară nici măcar introducerea codului unic de acces (PIN). Dacă doriți să plătiți cu smartphone-ul la casă la supermarket, atunci tehnolgia NFC este și ea extrem de utilă.

Unii furnizori însă utilizează tehnica scanării unor coduri de bare de pe ecranul telefonului mobil. Suporterii susțin că noile tehnici de plată facilitează cumpărăturile, iar intrările și ieșirile de fonduri pot fi urmărite direct pe telefon. O treime (36%) dintre cei chestionați care nu au folosit niciodată plățile mobile, doresc să utilizeze aceste tehnici pe viitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mobiles-Bezahlen-setzt-sich-kaum-durch-article17045011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 61