Pleacă șefa Yahoo

68f4cb63d262b08909d5f6e5c268acd0

Istoria Marissei Mayer la Yahoo este într-adevăr o poveste fără succes. De la trimestru la trimestru concernul o duce tot mai rău. Acum fosta speranță a concernului decide să își ia rămas bun.

Ea a eșuat grandios și pune punct relației cu Yahoo, în principal la îndemnul acționarilor. Când pionierul internetului, Yahoo, își va vinde afacerea de bază (cea cu publicitate) către gigantul american Verizon, restul firmei va fi redenumit în Altaba și directoarea Marissa Mayer va fi exclusă din consiliul de administrație. Altaba va fi sprijinită apoi de platforma chineză Alibaba și Yahoo Japonia.

În iunie 2012 Mayer a trecut de la Google pentru a prelua postul de director executiv la Yahoo, cu mari speranțe că va putea face ceva pentru celebrul pionier al internetului pentru ca acesta să rivalizeze cu Facebook sau alți giganți din domeniu. Dar în loc să se întâmple așa, ea a condus compania de la o pierdere la alta, chiar și în vremuri prospere. Experții au criticat în mod repetat strategia ei de a dezvolta prea multe produse noi și lipsa de interes pentru reabilitarea activității de bază.

Cu toate acestea, Yahoo nu știe precis dacă afacerea cu Verizon va avea loc. Riscul ca Verizon să anuleze achiziția pe fondul unui furt masiv de date este foarte ridicat, spun experții. Dar este de așteptat ca Verizon să ceară o reducere masivă de preț în cazul în care va continua procedurile. În luna iulie a anului trecut Yahoo a convenit cu Verizon preluarea afacerii sale de bază pentru suma de 4,8 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gluecklose-Yahoo-Chefin-geht-article19508386.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 9