Pleacă șeful dezvoltării auto de la Apple

RTXZP3GÎn mod oficial Apple nu dezvoltă în prezent automobile electrice, dar concernul angajează numeroși specialiști în acest domeniu. șeful diviziei părăsește însă compania. Apple rămâne în continuare tăcută.
Șeful departamentului de dezvoltare auto de la Apple, Steve Zadesky, părăsește compania, spun cei de la Wall Street Journal. Motivul pentru această decizie sunt de natură personală și nu sunt de nici un fel legate de performanța lui Zadesky la Apple, raportează ziarul.

Zadesky, care a fost timp de doi ani de zile responsabil pentru proiectul auto, a lucrat anterior în cadrul departamentelor pentru iPod și iPhone. Apple nu a dorit să ofere informații pe această temă.

Apple nu a recunoscut niciodată public că lucrează la dezvoltarea unor automobile electrice. Dar compania a angajat zeci de specialiști în acest domeniu, printre alții de la Ford sau Mercedes-Benz. Șeful Apple, Tim Cook, a vizitat, potrivit spuselor unor insideri, sediul central al constructorului auto BMW și fabrica acestora de la Leipzig, unde este asamblat modelul i3.

Pentru șeful Tesla, Elon Musk, acesta este un secret deschis, faptul că Apple lucrează la o mașină electrică și vrea să imite compania Tesla. Dar producătorul iPhone nu a anunțat niciodată ceva oficial în acest sens, cu toate că este foarte dificil să ascunzi așa ceva, atunci când angajezi peste 1000 de ingineri din acest domeniu, spune Musk pentru cei de la BBC.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chef-von-Apples-Autoentwicklung-geht-article16835556.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 60