Plecare lui Raab afectează acțiunile ProSieben

59277603

Plecare lui Raab afectează acțiunile ProSieben

Odată cu retragerea lui Stefan Raab din afacerile TV ProSieben, Sat.1 pierde unul din cei mai importanți oameni ai săi. Investitorii reacționează sensibil la acest anunț, iar prețul acțiunilor scade. Analiștii văd concernul ca fiind pregătit să realizeze noi investiții, pentru a compensa pentru plecare.

Despărțirea moderatorului TV, Stefan Raab, de afacerile din televiziune, afectează semnificativ prețul acțiunilor de la ProSieben Sat.1. Hârtiile de valoare cedează dimineață peste două procente, pentru a ajunge la un preț total de 41 de euro pe bucată. Apoi s-au stabilizat acțiunile într-un mediu slab de piață cu un minus de 1,2 procente. ProSieben i-a oferit o prelungire de contract de mai mulți ani de zile, ceea ce l-a onorat foarte tare, spune Raab. Cu toate acestea, el a luat o altă decizie. În ce direcție se va îndrepta acesta, asta nu se știe.

Urmările economice ale pierderii moderatorului TV Stefan Raab sunt greu de cuantificat pentru ProSieben Sat.1, spune Harald Heider de la DZ Bank. Emisiunile sale, TV-Total, Schlag den Raab și Wok-WM au prezentat un rating peste medie în grupurile lor țintă respective. Iar analiștii văd păstrarea echilibrării pozitive de până acum a cheltuielilor și veniturile ca fiind pe viitor o provocare. Heider și-a reconfirmat recomandare de vânzare.

ProSieben Sat.1 a pierdut ușor luna trecută, după ce a început puternic anul acesta. După ce la mijlocul lunii aprilie a înregistrat un record all time de 49,34 euro, între timp acesta s-a îndepărtat la o distanță considerabilă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Raabs-Abgang-belastet-ProSieben-Aktie-article15326651.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 44 =