Poate fi VR viitorul fitness-ului?

Zilele acestea putem vedea viitorul fitness-ului. Începând cu ianuarie anul viitor, nu va trebui să ne mai facem griji cu mersul la sală, ea va veni în casele noastre. Sau mai degrabă o simulare CGI a unui oraș futuristic, în care vom putea să ne luptăm cu roboți, plini de transpirație și adrenalină.

Bineînțeles, dacă sunteți fanii orelor de Zumba și Pilates de la sala de sport locală, atunci acest simulator nu este pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă nu vă place mersul la sală sau sesiunile de fitness și nici nu prezentați mare interes pentru jogging sau mersul pe bicicletă, v-ar putea scăpa pe viitor de diabet de tip 2, boli de inimă sau multe alte neplăceri asociate cu obezitatea.

Pentru cei neinițiați, realitatea virtuală este o simulare generată pe computer a unui mediu tridimensional care poate fi accesată folosind o cască ce prezintă ecrane pe interiorul vizorului și căști pe marginea sa. Utilizatorul este scufundat apoi într-un mediu digital cu care poate interacționa folosind instrumente de control manuale sau mănuși echipate cu senzori.

Ideea a fost în jurul nostru de zeci de ani, iar când Nintendo Wii Fit a fost lansat în 2007, a vândut 22,67 de milioane de copii în toată lumea până în anul 2012. Dar dacă leneșii utilizatori ai Wii și-au dat seama rapid că pot să joace tenis stând pe canapea, cu instrumentul de control într-o mână și biscuiți cu ciocolată în cealaltă, acum ne aflăm însă foarte aproape de o inovație VR extraordinară.

Unul dintre cele mai avansate sisteme tehnologice de până acum, Oculus Rift, oferă o experiență senzorială atât de precisă încât nu poți să nu te implici. Elementul de fitness este aproape incidental. Compania care îl produce, Oculus, a fost achiziționată de Facebook în 2014 pentru suma de 2,3 miliarde de dolari. Utilizatorii pot să exploreze peisaje uimitoare, să escaladeze munți virtuali, să apropie orice imagini de pe planetă folosind Google Earth sau să stea la bordul misiunii Apollo.

http://www.telegraph.co.uk/health-fitness/body/forget-gym-could-vr-future-fitness/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 8