Poate Toyota să depășească VW?

8567677-Kopie-2

Poate Toyota să depășească VW?

Toyota este cel mai mare producător auto al lumii și încă nu este clar dacă japonezii își poat apăra titlul pentru anul 2014. Conform unui raport, rezultatul va depăși pe al germanilor de la Volkswagen. Iar la sfârșitul acestei luni Toyota va pune capăt misterului.

Producătorul auto Toyota ar putea să își apere titlul de cel mai mare concern auto al lumii în anul 2014. După cum a raportat ziarul japonez Nikkei din Tokyo, Toyota ar fi vândut anul trecut 10,22 milioane de automobile și astfel cu ceva mai mult decât concernul Volkswagen. VW a anunțat anterior vânzarea a 10,14 milioane de automobile la nivel mondial și astfel devine primul producător auto care depășește în 2014 pragul de 10 milioane de automobile.

Toyota nu a confirmat încă raportul de presă și va recurge la un anunț oficial la sfârșitul lunii ianuarie. În comparație pe o perioadă de nouă luni VW este în față. Compania de la Wolfsburg a livrat între ianuarie și septembrie 7,65 de milioane de automobile, iar Toyota doar 7,61 milioane.

Chiar și dacă VW nu va depăși în acest an Toyota, nemții vor ajunge într-un final în fața acestora pentru că Toyota nu mai dorește să ridice unități de producție și astfel nu mai dorește să își ridice cifra de afaceri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toppt-Toyota-das-VW-Ergebnis-article14311211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63