Podbike – aproape ca o mașină electrică

Cu bicicleta nu e tocmai comfortabil pe vânt și ploaie. De aceea firma Elpedal a creat un concept cu totul deosebit și l-a îmbrăcat într-un design contemporan. Rezultatul este Podbike: o cabină pe roți, cu acționare electrică.

Bicicletele cu cabină sunt o invenție relativ nouă, dar ele pot fi o alternativă interesantă pentru automobile. În cele din urmă o asemenea construcție ne protejează de frig și ploaie. De asemenea, comparativ cu bicicletele obișnuite se deplasează mai eficient. Construcțiile închise oferă o aerodinamică mult mai bună, motiv pentru care viteza poate fi atinsă mai ușor de vehiculele cu cabină.

Podbike, lung de 2,30 metri și produs de firma norvegiană Elpedal, se sprijină pe patru roți, la fel ca un automobil, cu toate acestea, are un ecartament relativ îngust. În cazul șasiului Elpedal a apelat la o construcție solidă din aluminiu nituit. Central, în interiorul vehiculului, se află un scaun unic, ușor înclinat. Direct în față și dedesubtul scaunului se află un ghidon de bicicletă cu ajutorul căruia se controlează vehiculul.

Între roțile din față există încapsulat un sistem de acționare cu pedale. În partea posterioară există de asemenea un sistem de transmisie electrică cu două motoare butuc, care acționează puntea spate complet suspendată. “Bicicleta” are o greutate de 60 de kilograme și ar trebui să fie capabilă să atingă viteze de până la 60 km/h. Va exista și o variantă Pedelec, la care motorul va produce o viteză maximă de 25 km/h.

https://www.n-tv.de/auto/Podbike-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 6