Pofta de zahăr? Încercați în schimb acești înlocuitori

O data ni se spune că zahărul nu ne face bine, altadata auzim că unii dintre înlocuitorii săi, cum ar fi aspartamul și sucraloza, sunt la fel de nocivi, sau chiar mai răi. Putin zahar este în regulă. Dar hai să fim onesti: prea mult zahăr poate fi periculos.

Un studiu publicat în JAMA International Medicine a constatat că prea mult zahăr adăugat în alimentație poate crește riscul a a muri de boli de inimă, chiar dacă nu ești supraponderal. De asemenea, vă crește riscul de diabet și complicațiile legate de diabet, cum ar fi afecțiunile renale, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Studiile au arătat că unii substituenți de zahăr, cum ar fi aspartamul, nectarul de agave și sucraloza, nu sunt bune nici în exces. Încercați aceste trei alternative mai sanatoase ale zaharului:

MIERE NEPRELUCRATA:
Deși mierea contine zahăr, ea are, de asemenea, beneficii pentru sănătate care o fac un înlocuitor bun. Conține numeroase substanțe nutritive și antioxidanți, iar un studiu publicat în Annals of Saudi Medicine a constatat că persoanele care au consumat cantități semnificative de miere pura pe o perioadă de opt săptămâni și-au redus simptomele de alergie.

STEVIA:
Acest îndulcitor este extras din planta numita stevie. Este mai bun pentru organism decât aspartamul sau sucraloza deoarece nu conține aditivi chimici și, în general, nu vă va crește nivelul de zahăr din sânge.

SIROPUL DE ARTAR PUR
Stai departe de siropurile din comert și alegeți, în schimb, sirop de arțar pur ca îndulcitor. Chestia reală conține 54 de antioxidanți și are mai puține calorii.

http://www.success.com/article/craving-sugar-try-these-substitutes-instead

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 54