Pokemon Go a primit un upgrade de realitate augmentată

Pokemon Go a folosit platforma ARKit de la Apple pentru a da un aspect mai convingător elementelor sale de realitate augmentată, cu ajutorul unei actualizări viitoare a jocului. Folosind platforma de dezvoltare a celor de la Apple, jocul va fi capabil să urmărească lumea din jur cu mai multă precizie, să detecteze planuri orizontale, etc.

Pokemon Go a cucerit o lume întreagă în primele câteva luni de la lansare, în vara anului 2016. Un număr de jucători atât de iOS cât și pe Android a renunța la acest joc AR în lunile ce au urmat, dar se pare că acesta a primit o actualizare semnificativă la sistemul său de realitate augmentată în ultimele zile din luna decembrie 2017. Această actualizare ar putea să determine o parte din jucători să se întoarcă.

În versiunea curentă a Pokemon Go, dacă opțiunea de AR este activată, atunci monștrii din buzunar vor apărea în diferite locuri de pe ecran, ignorând complet mediul din jur. Acest lucru face ca jocul să fie mai puțin impresionant dacă te așteptai ca Pikachu cel sălbatic să alerge în jurul copacului lângă care stai. Mulți jucători au ales să dezactiveze opțiunea de AR din acest motiv, dar și pentru că dacă este activată, pune presiune semnificativă asupra bateriei din smartphone.

Cu noul update AR+ de la Niantic, jucătorii vor putea avea în sfârșit experiența AR la care se așteptau, fără ca viața bateriei să scadă drastic. Acest lucru este posibil în special datorită framework-ului ARKit dezvoltat de Apple, care a fost lansat ca parte din iOS11.

Pokémon Go Gets an Augmented Reality Upgrade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =