Polaroid se întoarce

În anii `70 Polaroid a revoluționat lumea fotografiei cu aparatele sale ce integrau o imprimantă într-o cameră foto. Triumful fotografiei digitale a fost o lovitură fatală pentru Polaroid în anul 2001 compania a intrat în insolvență. O companie de la Berlin a readus-o la viață.

O firmă cu sediul la Berlin a permis mărcii Polaroid (cu tradiție în fotografie) să revină la viață. Primul model sub gama Polaroid Originals va fi “OneStep 2”, pentru suma de 120 de euro sau 99 dolari. Numele face referire la modelul simplu și extrem de popular din anii `70, care a contribuit la răspândirea fotografiilor instant. Chiar și designul va aminti de aparatul clasic de fotografiat.

Reîntoarcerea la camere foto instant sub numele de Polaroid este un rezultat neobișnuit pentru un proiect al fanilor început cu nouă ani în urmă, menit să păstreze producția de filme fotografice pentru camerele instantanee. “Impossible Project” s-a format în Olanda, după ce Polaroid a anunțat că va închide fabrica locală de filme fotografice.

Anul trecut însă membrii proiectului „Impossible” au lansat pe piață o nouă cameră foto de tip instant pentru prețul de 300 de euro. În luna mai principalul acționar al proiectului a cumpărat marca Polaroid împreună cu dreptul de licență. Pe baza acestora proiectul și-a schimbat denumirea în Polaroid Originals. Firma va fi condusă în continuare de la Berlin, spune directorul Oskar Smolokowski.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Die-Polaroid-ist-zurueck-article20032576.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =