polimer minune

ibm-polymer-plastic

 

IBM a descoperit un nou tip de plastic
Cercetatorii IBM au folosit o abordare chimică computaţională inedită pentru a descoperi prima clasa noua de polimer din ultimii 20 de ani, creând un tip de plastic foarte puternic, ușor și reciclabil, ideal pentru electronica.

Chimistii de la IBM Research au folosit supercomputere pentru a accelera procesul de descoperire al polimerului sintetic, care combinat cu experimentele de laborator şi cu un calcul de înaltă performanță, dezvoltă un material care este mai puternic decât oasele, capabil de auto-reparare și 100% reciclabil.
Cercetările au fost întreprinse în colaborare cu UC Berkeley, Eindhoven University of Technology și King Abdulaziz City pentru Știință și Tehnologie ( KACST ), studiul fiind publicat în revista Science.

Capacitatea polimerului de a-si reforma forma inițială, împreună cu proprietățile sale reciclabile, înseamnă că ar putea inlocui materialele utilizate in prezent pentru a face microcipuri de mare valoare și piese fabricate în industria de semiconductori, care sunt inutilizabile odata ce s-au defectat. Materialul ar putea fi utilizat de asemenea, în industria de transport și aerospațială, în care factorii de mediu cauzeză fracturi, iar părțile sunt greu de reparat sau reciclat.

Știința materialelor a fost considerat de-a lungula a zeci de ani, un domeniu matur de studiu, cu cele mai multe  cercetări şi experimente, cu o combinație de diferite tipuri de polimeri existente pentru a crea proprietățile dorite. Prin utilizarea calculului avansat, oamenii de stiinta IBM au fost capabili de a modela noi reacții de formare a polimerului, pentru a identifica mai multe clase de polimer, nedescoperite anterior.

http://www.ibtimes.co.uk/ibm-supercomputers-discover-new-type-plastic-1449113

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 54