Poliția austriacă anchetează implicarea unui minor în plănuirea unui atac terorist la Viena

IMG_0802

Un băiat având vârsta în jur de 14 ani a fost interogat de poliția austriacă în legătură cu contactele avute cu un adolescent de 17 ani, suspectat de plănuirea unui atac terorist la Viena, a declarat un responsabil al Ministerului de Interne , relatează DPA.

‘Cei doi erau în legătură directă și aveau în vedere planuri pentru aceasta’, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă Konrad Kogler, șeful pentru securitate publică din cadrul ministerului. El nu a dezvăluit sexul sau vârsta exactă a posibilului complice.

Suspectul, în vârstă de 17 ani, a fost reținut vineri. Fiul unor imigranți albanezi, acesta este suspectat că a complotat pentru un atac la metroul din Viena sau în alt loc public în viitorul apropiat.

După ce poliția a cercetat telefonul mobil al băiatului și comunicațiile online, au fost alertați polițiștii din Germania, care reținuseră un tânăr de 21 de ani în weekend, în orașul Neuss, în apropiere de Dusseldorf. Acest bărbat este suspectat că l-a ajutat pe tânărul de 17 ani să plănuiască atacul.

Adolescentul de 17 ani a călătorit în Germania cel puțin o dată, a afirmat Kogler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =