Poliţia chineză a închis o fabrică ce a produs iPhone-uri contrafăcute

fake-iphone-china

Poliţia chineză a închis o fabrică ce a produs peste 41 000 de iPhone-uri contrafăcute

Poliția din Beijing a închis o fabrică folosită pentru a produce mai mult de 41.000 de iPhone false în valoare de peste 12 milioane de lire( 19 milioane de dolari). Nouă suspecți, printre care un soț și o soție, despre care se crede că manevrau fabrica ilegală, au fost arestați.

Poliția a percheziţionat fabrica, care a inclus șase linii de asamblare fiind deschisă din ianuarie, sub masca unui magazin de gadget-uri la periferia de nord de la Beijing, potrivit Reuters.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani cu numele Yu și soţia sa Xie, au condus fabrica, angajând “sute” de lucrători care reasamblau componente de smartphone-uri la mâna a doua, producând astfel ’’iPhone-uri’’ pentru export. China nu este străină de aceste practici, în 2011, bloggeri din orașul sudic Kunming au descoperit 22 de magazine marca Apple care rulau fără aprobarea companiei în sine.

Incidentul a jenat autoritatile chineze, care şi-au intensificat eforturile pentru a elimina stereotipurile contrafăcute prin aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală, împingând companiile să se aplice pentru mărci și brevete.

http://www.ibtimes.co.uk/factory-producing-41000-fake-iphones-shut-down-by-chinese-police-1512825

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =