Poliția chineză investighează un broker

RTR1D7CH

Poliția chineză investighează un broker

Acuzațiile împotriva sa sunt legate de tranzacționare utilizând informații din interior, falsificare de informații și răspândirea acestora. Autoritățile chineze investighează acum angajați ai mai multor actori importanți de pe piață iar printre aceștia se numără și Autoritatea de Supraveghere Bursieră.

Autoritățile chineze iau măsuri împotriva unor posibile încălcări ale legii pe piața de capital. Aceștia au inițiat o serie de investigații împotriva firmelor de valori mobiliare și angajați de la autoritatea chineză de supraveghere bursieră. Poliția chineză determină, potrivit unui raport al agenției de presă de stat Xinhua News Agency, implicarea a opt angajați ai CITIC Securities, cel mai mare broker al țării.

Aceștia sunt acuzați că ar fi tranzacționat ilegal hârtii de valoare. Chiar și împotriva unui jurnalist de la revista Caijins a fost deschisă o procedură datorită presupusei răspândiri de informații false despre hârtiile de valoare și despre comerțul cu instrumente futures.

Un angajat și un fost angajat al autorității de supraveghere bursieră din China, Securities Regulatory Commission (CSRC), sunt suspectați de tranzacționare de pe poziție privilegiată și de falsificarea de logo-uri ale firmelor.

Autoritatea de Supraveghere Bursieră a deschis proceduri împotriva a patru firme listate la bursă – Haitong Securities, Huatai Securities, Founder Securities și GF Securities după cum au anunțat însăși companiile. Autoritatea verifică dacă brokerii au încălcat legea și dacă nu au procedat la verificarea identității clienților.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Polizei-ermittelt-gegen-Broker-article15793956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 65