Poliţiştii au tehnici noi de investigaţii financiare

Assets_Recovery_Agency_logo

Doi poliţişti bihoreni, au fost intruiţi în Olanda alături de alţi poliţişti cu aceeaşi specialitate aceea de investigare a criminalităţii economice în cadrul unei conferinţe internaţionale pe tema utilizării unor tehnici inovative în investigaţia financiară.

În perioada 18-21 ianuarie 2016, cei doi poliţişti au fost la atelierul Joint Value, pe linia investigaţiei financiare, acesta fiind primul atelier dintre cele trei din cadrul Proiectului European Security Research Event 2016, desfăşurat la Amsterdam.

Acest eveniment a fost organizat de către Serviciul Naţional de Investigaţii Criminale ale Administraţiei de Taze şi Vămi Olandeze, focusându-se în special pe cooperarea internaţională între instituţiile de aplicare a legii, specializate pe combaterea criminalităţii financiare transfrontaliere.

Cei doi poliţişti, Florin Sîrca Şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Florin Blaga, comisar de poliţie, au participat activ la toate atelierele disponibile, fiind vorbitori de limbă engleză şi s-au implicat oferind exemple, printre care şi „Criminal Asset Recovery” (Recuperarea Prejudiciilor), „Deepweb: The Activities of a Criminal” (Activităţile unui infractor).

Tot în cadrul proiectului au fost explicate şi metodele utilizate de către Centrul Împotriva Spălării banilor, şi principiile de prevenire şi combatere a spalării banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 70 =